Over ons

Wij zijn de best barbers academy

Sinds 1973 gestart als academy en actief op het hoogste niveau in de kapperswereld, een team met veel ervaring heet je welkom bij Best Barbers Academy. Waar alles gedaan word met liefde voor het vak, de passie om altijd kennis en vakmanschap door te ontwikkelen en dit door te geven aan nieuwe leerlingen in een wereld die nooit stopt met groeien.

Wij van Best Barbers Academy geloven in kwaliteit en niet in kwantiteit. Wij bieden onze leerlingen educatie aan in exclusieve groepen om de kwaliteit van aandacht zo hoog mogelijk te houden, en zo persoonlijk mogelijk te werk te gaan. Wil jij een nieuwe carrière in een Barbershop of je specialiseren in het heren kappersvak? Heb je de ambitie om te leren over het ambachtelijke vak van de BARBIER, met name de vaktechnische en theoretische aspecten?

In onze opleidingen leer je diverse kapsels en werktechnieken. Zowel authentiek, Old School als trendy. Knip-en snijtechnieken, fades, baardbehandelingen en Italian Shaves komen allemaal aan bod. Ambacht, vakkennis, top kwaliteit en het geven van de juiste dienstverlening staan centraal tijdens de lessen. Daarnaast worden er uitgebreide demonstraties verzorgd, die bijdragen aan jouw ontwikkelingen. Wij zijn er voor jou om je op te leiden tot een echte professionele allround BARBIER. Sluit dit aan op jou ambities? Dan ben je bij ons aan het juiste adres en Leer je niet alleen de nieuwste technieken maar ook de beste. Ondervind het aanbod van onze trainingen en welke het beste bij jou past.

Onze trainingen bekijken
Wie wij zijn

Educators

Best Barbers Academy presenteert u 2 revolutionaire educators. Met veel ervaring in het barbervak, wedstrijd werk, geven van educatie en ondernemen, zijn wij het juiste team om de verbinding te maken tussen u als moderne kapper en het traditionele barber vak of u voor te stellen aan de voor u compleet onbekende wereld.

Marc Michielse

"Actief vanaf 1982 in het kappersvak, eigenaar van 2 barbershops sinds 1989. Met veel ervaring in ondernemen, podium werk & educatie geven aan nieuwe en andere vakcollega's. Zie ik graag het authentieke heren vak doorontwikkeld worden in de toekomst."

Mijn socials
Jari van de Kerkhof

"Vanaf 13 jaar super veel ambitie in het kappers vak. Educatie gevolgd op het hoogste nationale & internationale niveau. Deelgenomen aan grote internationale barber wedstrijden wat beloond is met mooie prijzen.  Breng ik nu ook ontzettend graag mijn passie& kennis van het specifieke vak over aan andere kappers. Sluit onze visie aan op die van jou, dan hoop ik graag met je samen te gaan werken."

Mijn socials
Partners

Onze partners

Best Barbers Academy werkt nauw samen met de beste merken in de markt, dit om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.
Lees hieronder meer over onze samenwerkingen:

Wahl professional

Sinds 1919 marktleider op de tondeuse markt, partner in het leveren van werkmateriaal tijdens educatie & het leveren van materiaal aan leerlingen. Bekijk ons aanbod van Wahl tondeuses

Hunter 1114

Uniek, eigentijds, luxe en stoer is wat Hunter beschrijft, zorgt ervoor dat er bij educatie alleen maar met de beste producten gewerkt wordt.

Barbershop best barbers

Zorgt voor doorgroei mogelijkheden van leerlingen. Na educatie gehad te hebben aan de Academy is het ook mogelijk om in een award winnende zaak te komen werken.

Lock stock & barrel

Lock stock & barrel, het merk voor de stoere man. Met alleen de meest effectieve ingrediënten is er een bekroonde en zeer innovatieve haarverzorgingslijn voor mannen ontwikkeld.

Reviews

Onze cursisten aan het woord

"Super toffe training gehad bij de Best Barbers Academy. Heel interessant en veel geleerd. Ze leggen alles heel duidelijk en geduldig uit en doen het voor zodat je daarna goed zelf aan de slag kan en ze corrigeren waar nodig. Relaxte sfeer en niet gehaast. Heel prettig dus als je komt om echt iets te leren! Met heel veel enthousiasme nu zelf aan de slag. Onze volgende training staat ook al gepland en we hebben er nu al super veel zin in! Een echte aanrader, tot snel mannen."

Cynthia

"Toen ik mijn eerste training van Marc en Jari kreeg was ik al kapper maar wist eigenlijk niet wat het vak inhield. Door veel persoonlijke aandacht te krijgen in trainingen met heel veel rust en een duidelijke uitleg ben ik doorgegroeid als wedstrijd werker. Met het winnen van de 2e prijs op de Barber society weet ik zeker: Wil je beter worden en groeien in het vak moet je bij hun zijn."

Sanne

"Op 12 juli 2021 heb ik een 1 op 1 training gehad bij Best Barbers Academy. Jari heeft mij met heel veel geduld de nieuwe fade en knip technieken uitgelegd. Zelfs met 34 jaar ervaring blijf ik nieuwe dingen bijleren. En dit heb ik met veel plezier mogen doen bij Jari. Ik kreeg zowel advies over gebruik van de juiste producten en materialen als houding en positie. Ik heb mijn certificaat behaald bij inderdaad “Best Barbers Academy”, want zo heb ik het zeker ook ervaren."

Ray

"Super leuke en leerzame training gehad van Marc en Jari bij ons in de salon, alle tijd werd genomen die nodig was met een hele fijne uitleg en demo. Wij gaan dit zeker vaker doen!"

Haarstudio Shampou

"Super leuke, leerzame en gezellige Barber training gehad bij mij in de zaak. Ik heb een erg groot team, met een totaal op ons afgestemde training heeft iedereen al zijn leerpunten kunnen bespreken en trainen. We kunnen niet wachten om al deze tips in de salon te gaan gebruiken"

Team Jeannet Total Look

"Een leerzame cursus om vaktechnisch nog beter te worden om een mooie strakke coupe te maken. Op het gebied van faden nog nooit zoveel geleerd. Een Duidelijke uitleg en een fijne sfeer in de Barbershop, veel van geleerd echt een aanrader!"

"Ik volg nu al een tijdje cursussen bij Jari en Marc en ik moet zeggen dat ik erg veel vooruitgang heb geboekt in het herenvak. Deze mensen hebben extreem veel vakkennis die ze met veel geduld aan je willen leren. Een investering in jezelf, die het zeker waard is."

Jelle

"2 keer de 1/1 training gevolgd. Ik was al een ervaren kapper maar deze trainingen hebben mijn visie op het vak veranderd. Zoveel aandacht voor ieder detail. Alles word besproken met zoveel passie en rust. Je voelt je meteen op je gemak op deze mooie locatie met waar ik gerand voor sta: “1 van de beste trainingen op de markt “Tot snel vrienden."

Jay

""Best Barbers academy” een perfect passende naam voor de academy als je het mij vraagt, want deze mensen kunnen knippen, daar je zeg je "u" tegen. Niet alleen in het knippen maar ook in het trainen en het doorgeven van hun skills aan gemotiveerde kappers die graag willen doorgroeien in dit vak. Ik heb de 30 weken training gevolgd, en ik sta er echt van te kijken hoeveel ik bij geleerd heb en hoe mijn skills flink zijn aan gescherpt dankzij hun hele leerzame trainingen. Een hele sterke aanrader!"

Jeff